KREĆE NOVA SEZONA, PETNJIČANI U GUSARAMA PROTIV BORCA – 12 SUDIJA NEĆE DA SUDI U PETNJICI

Fudbaleri fudbalskog kluba Petnjica počinju takmičenje u Sjevernoj regiji bez ijednog odigranog kontrolonog meča i u znatno izmijenjenom sastavu u odnosu na prošlu sezonu. Pored nekoliko igrača iz seniorskog pogona od prošle sezone, uz par kadeta, ova ekipa ulazi u novu sezonu sa pet igrača koja su došla sa strane. S obzirom na to da nijesu imali kontrolnih utakmica, treneru Novu Cimbaljveći ostaje da u nedeljnom susretu, u pvom kolu Sjeverne regije, kada Petnjičanima gostuje ekipa Borca iz Bijelog Polja, uvidi o kakvim snagama se radi i na koga može ozbiljnije računa u sezoni koja je pred njima. Pred početak sezone, predsjednik kluba Medo Latić je organizovao zajedničku večeru za igrače i rukovodstvo kluba, na kojem je osim druženja, bilo i govora o dešavanjima sa kraja prvenstva, uz konstataciju da se to više ne ponovi. Pozdravljajući igrače, Latić je istakao da je pred klubom jedna neizvjesna sezona a na takvu situaciju je uticala završnica prethodne.

„Doveli smo ovaj klub na visoki nivo i tokom osam godina, imali smo samo jedan incident. Nas su kaznili najstrožim kaznama, a moram istaći da sam odgledao video zapis sa sporne utakmice i ne mogu ništa da kažem, jer je ono bilo ružno vidjeti. Sve smo uradili kako bi povratili par igrača, ali, nijesu nam izašli u susret“, istakao je Medo Latić, dodajući da je samo jednom igraču smanjena kazna na šest utakmica a pri tom taj igrač nije učestvovao u nemilim scenama. Predstavnici regije su bili na razgovor sa predsjednikom kluba i sa predstavnicima Opštine da zamole da se takve scene izbjegnu, ističući da je dvanaest sudija zatražilo da ne sude utakmice u Petnjicu.

„Smatram da takvi incindenti se neće ponoviti više nama i to želim. Nemam snage da se borim sa takvim stvarima, imamo milion drugih problema da ne rešavamo još takve. Moramo da se borimo i da igramo fudbal. Mi moramo igrom i našom korektnošću da se borimo i da pobijedimo“, kazao je Medo Latić koji se usput osvrnuo na organizaciju takmičenja u regiji, koja u narednom periodu ima za cilj da ojača, što trenutno petnjičanima daje male šanse za neki ozbiljniji rezultat, jer nema dovoljan broj fudbalera na koje se može računati.

„Morate da shvatite da sam ja ovdje zbog vas, a niste vi zbog mene. Da mi nije vas koji ste ispoštovali svo ovo vrijeme, ja bih sigurno još od one utakmice sa kraja prošle sezone, prekinuo sve kontakte sa fudbalskim klubom. Ali, ima mnogo korektnih momaka, bez obzira što ih je nepravda pogodila i što ih je to ponijelo da se desi to što se desi, ali, molim vas da se to više ne ponovi. Još jednom ako se nešto slično ponovi, ja više neću biti predsjednik tog fudbalskog kluba.“, zaključio je predsjednik Medo Latić u svom obraćanju prvotimcima FK Petnjica.

Petnjičani u nedelju u Gusare dočekuju ekipu Borca iz Bijelog Polja, ekipu koja je nova na fudbalskoj sceni Sjeverne regije, a susret je zakazan za 17 časova.

DENIS BOŽOVIĆ