VLADA ODOBRILA PETNJICI 25.000 EURA POMOĆI

Kako je saopšteno, Vlada je danas, bez održavanja sjednice, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova, u skladu s članom 10 Uredbe o Vladi Crne Gore prihvatila Prijedlog za dodjelu finansijske pomoći lokalnim samoupravama za saniranje štete prouzrokovane nepovoljnim vremenskim prilikama.
“Na prijedlog Komisije za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, koji je razmorten i prihvaćen na zajedničkoj sjednici Komisije za ekonomsku politiku i finansijski sistem i Komisije za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku, odobrena je interventna pomoć za ublažavanje šteta nastalih od obilnih kiša i poplava u novembru 2016. u ukupnom iznosu od 240.000 eura, koja će biti isplaćena iz tekuće budžetske rezerve”, navodi se u saopštenju.
Kako navode u Vladi, za Opštinu Berane izdvojili su 75.000 eura, Opština Rožaje dobija 55.000 eura, Opštini Plav ide 35.000 eura, dok Opštine Petnjica, Gusinje i Andrijevica dobijaju po 25.000 eura.
“Takođe, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova, Vlada je usvojila Informaciju o nedostacima u primjeni rezolucije Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija R1373 u Crnoj Gori, utvrđenim u Izvještaju Manivala o četvrtom krugu evaluacije sistema sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma u Crnoj Gori i donijela Akcioni plan za implementaciju Rezolucije Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija R1373”, zaključili su u saopštenju.