PETNJICA: ADNAN MEHOVIĆ NAJBOLJI SPORTISTA U 2016. DENIS ŠABOTIĆ NAJBOLJI IZ DIJASPORE

Šabotić najboli u dijaspori

Danas je opštinska komisija u petočlanom sastavu, izabrala najboljeg sportistu i najbolji sportski kolektiv u opštini Petnjica za 2016.godinu. Za najbolji sportski kolektiv, žiri nije imao izbora, bila je samo jedna nominacija, a i po rezultatima postignutim u godini na izmaku, epit najboljeg su ponijeli kadetska selekcija Fudbalskog kluba Petnjica. U fudbalskoj sezoni 2015/2016.su ubjedljivo osvojili prvo mjesto Sjeverne fudbalske regije za kadete uz samo dva remija. Takođe, ostaće upamćeni kao prva selekcija koja je igrala prijatlejsku fudbalsku utakmicu protiv vršnjaka FK Partizan, sa jednom od najtalentovanijih selekcija u Evropi.
Kada je u pitanju sportista godine u pojedinačnoj konkurenciji, žiri je jednoglasno donio odluku da to bude Adnan Gaga Mehović, član Kluba borilačkih vještina Petnjica. On je u 2016.godini odradio 7. turnira za svoj klub i osvoji tri zlatne medalje sa prvenstva Crne Gore u pojedinačnoj konkurenciji kao i po jednu srebrnu i bronzanu medalju ekipno sa Kupa Crne Gore. Član je reprezentacije Crne Gore sa kojom takođe postiže zapažene rezultate, kao što je peto mjesto na prvenstvu Evrope u seniorskoj konkurenciji. On je zahvaljujući osvojenim medalja dobio glasove u odnosu na drugog nominovanog kandidata, Lejla Bošnjak. Bošnjak je rukometašica juniorskog sastava ekipe Budućnosti, juniorska reprezentativka, a nalazi se na širem spisku za seniorsku reprezentaciju.
Kada je u pitanju kategorija najbolji sportista u dijaspori, tu je glasovima ljudi uglavnom iz dijaspore, pobijedio Denis Šabotić, prvaka Švajcarske u kik boksu WAKO federaciji. Od ukupnih 1 030 glasa, on je dobio 457. Na drugom mjestu je bila Dženita sa 259 osvojena glasa. Treće mjesto je pripalo Aldinu Skenderoviću sa osvojena 149.glasa. Slijede Alen Agović sa 97.osvojena glasa, Elsad Zverotić sa 42.i Edvin Ramdedović sa 26.osvojena glasa.
Opština sjutra organizuje prigodnu svečanosti i koktel kada će biti uručene diplome i prigodna novčana nagrada. Svečanost je zakazana za 15.časova u sali Centra za kuluturu u Petnjica.

DENIS BOŽOVIĆ