URUČENE DONACIJE ZK BIHOR

Dodjela pomoći ZK BIhor

Juče su u Petnjici u holu Centra za kulturu uručene donacije građanima opštine Petnjica čija je imovina oštećena u poplavama koje su nedavno pogodile Petnjicu. Donaciju od obezbijedili su članovi Zavičajnog kluba Bihor iz Luksemburga.
U ime ZK Bihor donaciju su uručili članovi ovog udruženja Alija i Džeko Skenderović, Elvis Eko Duraković, Edin Medo Latić i Hamid-beg Prika Rastoder Savinoborski.
Za 26 poplavljenih domaćinstava članovi ZK Bihora opredijelili su 4000 eura.
Uručenju donacije prisustvovao je predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović.
On se zahvalio dijaspori što po ko zna koji put ne zaboravlja Petnjicu i što je uz Petnjicu u teškom momentu kada se građani suočavaju sa velikim štetama koje su pretrpjeli nakon poplava.
‘’Ovo je još jedna u nizu akcija dijaspore i ZK Bihor, a postoje najave da će ih i u narednom periodu biti, jer u Švajcarskoj se trenutno sprovodi akcija za obezbjedjivanje jednog specijalizovanog vozila”, istakao je Agović.
Ispred ZK Bihor prisutnima se obratio Edin Medo Latić.
‘’ZK Bihor se koliko toliko trudio da ovom akcijom ublaži štetu koja je nastala na imovini građana. Ova donacija sigurno nije dovoljna da riješi problem građana, ali mi smo se još jednom trudili da vam pokažemo da ne zaboravljamo na vas’’, kazao je Latić.

DINO RAČIĆ