MUHOVIĆ: DPS BI DA UĆUTKA BOŠNJAKE

Sjednica SO Petnjica

Demokratska partija socijalista (DPS) je na mom primjeru poslala poruku i želi da uplaši čitav bošnjački narod da će držati pod kontrolom i da ne smiju da pričaju o temama koje su zabranjene, rekao je smijenjeni predsjednik Skupštine opštine Petnjica i funkcioner Bošnjačke stranke, Adnan Muhović.
Muhović je u petak smijenjen sa funkcije predsjednika SO glasovima DPS-a, Socijaldemokrata i dva odbornika Socijaldemokratske partije (SDP), dok su odbornici Bošnjačke stranke prije glasanja napustili salu.
Inicijativu za smjenu Muhovića je iniciralo 19 odbornika, zbog izjava da je Njegoš genocidan pisac a Crnogorci mala nacija, a funkcioner BS optužio je čelnike DPS-a Mila Đukanovića i Duška Markovića, i predsjednika SD-a Ivana Brajovića da su tražili njegovu smjenu.
“Dešavanja oko moje smjene, pokazala su da je u Crnoj Gori ograničena sloboda govora Bošnjacima i da su prava Bošnjaka manja u Crnoj Gori nego u Srbiji ili bilo gdje”, naveo je Muhović, pišu Vijesti.
On je dodao da je na ovaj način režim poslao poruku da Bošnjaci moraju da još dugo budu pod anestezijom, u grču i da ne smiju znati, niti njihovi politički predstavnici pričati o temama koje su zabranjene u Crnoj Gori.
Muhović je DPS-u poručio da će otpor biti jači nego ikad.
“Neka znaju da ćemo čuvati svoj narod od njihovih asimilatorskih namjera, ali i poštovati druge. Sveta je dužnost svakog muslimana da stane u odbranu Alahovog poslanika Muhameda naročito ako je na nekoj poziciji”, poručuje Muhović.