KANCELARIJE ZA NVO U ZGRADI OPŠTINE NAKON RASPODJELE PROSTORIJA ZA DRŽAVNU UPRAVU

Opština Petnjica

Predsjednik NVO ,,Lica sa invaliditetom” Petnjica, Denis Ramdedović podsjetio je opštinu Petnjica na obećanje koje su mu dali još odmah nakon otvaranja nove administrativne zgrade, a koje se tiče dodjeljivanja prostorije u njoj za rad ove organizacije.
,,Riječ je o prvoj i jedinoj nevladinoj organizaciji koja zastupa prava lica sa invaliditetom i koja radi na poboljšanju kvaliteta njihovog života. Osnovali smo je još prije tri godine i do današnjeg dana nemamo adekvatan prostor za održavanje sastanaka i rad aktivista i volontera”, istakao je Ramdedović.
Ramdedović je rekao da je u nekoliko navrata išao kod opštinskih predstavnika podsjećajući ih na dato obećanje, ali uvijek je dobijao isti odgovor, da će se to realizovati u neko dogledno vrijeme.
,,Mi smo kao nova NVO imali brojne korisne aktivnosti usmjerene ka poboljšanju kvaliteta života lica sa invaliditetom, međutim, sve naše aktivnosti su otežane jer ne posjedujemo prostor za održavanje konsultacija već to obavljamo u lokalnim kafićima. Naša veća posvećenost i aktivnost je uslovljena time i nadamse da će predstavnici opštine konačno naći za shodno da ispune našu molbu i olakšaju rad jednoj od najranjivijih kategorija petnjičkog društva”, zaključio je Ramdedović.
Predsjednik opštine, Samir Agović je rekao da je opština zainteresovana za rad i aktivnosti ove NVO kao i svih NVO iz Petnjice.

” U ovom slučaju smo izrazili spremnost i želju da izađemo u susret i obezbijedimo adekvatan prostor za rad. Ono što je trenutna prepreka jeste to što se još uvijek nisu otvorile sve kancelarije državne uprave i mi smo u razgovoru sa predsjednikom ove NVO, gospodinom Ramdedovićem, rekli da onog momenta kada se ispuni kvota i zadovolji potreba kancelarija državnog aparata u našoj opštini, u preraspodjeli ostalih slobodnih jednu ćemo dodijeliti ovoj NVO. Kao što sam i bezbroj puta do sada kazao i pozivao naše sugrađane na strpljenje i razumijevanje, i ovim primjerom se pokazalo da je upravo to ono što nam je najviše potrebno”, istakao je Agović.

SELMA ADROVIĆ