“OSMRTNICA” ZA CEDIS I EPCG

Petnjičani skoro svakodnevno imaju problema sa snabdijevanjem električnom energijom. Usled dotrajale mreže, stubova za struju za koje bi se prije moglo reći da su potkočači za sijeno, trafostanica čije postavljanje pamte i najstariji stanovnici Bihora, česti su strujni ispadi. Posledice takvog stanja osjećaju svi, od fabrike za obradu mlječnih proizvoda „Radmančica“, čija proizvodnja isključivo zavisi od električne energije, pa do novootvorene fabrike peškira na Boru. Trpe i ugostiteljski objekti. Građani takođe trpe štetu. Uglavnom su to kvarovi na kućanskim aparatima. Već duži period Petnjičani  apeluju, obraćaju se nadležnim službama, Elektroprivredi i CEDIS-u i ukazuju na katastrofalno stanje električnim snabdijevanjem i kakve posledice sve trpe usled toga.

 

Uvijek se sve skonča na obećanjima. Prema informacijama Radija Petnjica, Petnjičani spadaju u grupu onih koji redovno izmiruju račune za struju.

Ono što je jasno to je da mještane Bihora polako napušta strpljenje. Ali, ono što ih nije napustilo to je spremnost na šalu. U Petnjici su se na nekoliko mjesta pojavili plakati, umrlice u kojima se, na humorističan način, prikazuje stanje i iskazuje revolt. Putem plakata  se obavještavaju građani da je elektrodistributivna mreža u Petnjici mrtva. Naravno, ožalošćeni su svi oni koji redovno izmiruju račun za struju, a takvih je najviše, kao i oni kojima se redovno kvare kućanski aparati i oni koji takvo stanje trpe već pola vijeka, kao i građani koji su, usled loše elektro mreže i neodgovornosti nadležnih, prosto zbunjeni i nije im jasno u kojem vijeku žive.

Ono što jeste izvjesno a to je, ukoliko se u skorije vrijeme ne pojave nadležni sa konkretnim koracima u cilju poboljšanja stanja, građani su prinuđeni da preduzimaju radikalnije poteze.

DENIS BOŽOVIĆ