EDIN CIKOTIĆ: VATROGASCI SU I SPASIOCI

Eldin Cikotić u studiju Radija Petnjica

Povodom Međunarodnog dana vatrogasaca 4.maja, Edin Cikotić, radnik Službe zaštite i spašavanja u Petnjici je u emisiji “Aldijana na kvadrat” Radija Petnjica, rekao da zanimanje vatrogasca nije samo da gasi požar već i da spašava ljude.

“Vatrogasci pored gašenja požara i čuvanja imovine od vatre trebaju da spašavaju ljudi od poplava, zemljotresa, eksplozija, havarija i drugih vanrednih situacija iz ove oblasti u skladu sa zakonom“, kazao je Edin Cikotić za portal Radija Ppetnjica.

Služba zaštite i spašavanja osnovana je u avgustu prošle godine i raspolaže sa tri vatrogasca i komandira službe.  Međunarodni dan vatrogasaca  se još ne obilježava u Petnjici jer su novoosnovana služba, ali nastojaće i radiće na tome se da naredne godine obilježE ovaj dan kao i drugi vatrogasci širom svijeta.

Služba zaštite i spašavanja raspolaže sa jednim vozilom koje posjeduje svu prateću opremu, ali uvijek stignu na vrijeme da organizuju posao. Ssa tim jednim vozilom uspjeli su da intervenišu na 12 šumskih požara, a jedan požar je bio na stambenom objektu. Od avgusta kako su osnovani dostavili su 70 cistjerni pijaće vode, što je 280 hiljada litara vode, građanima kojima  je bila potrebna, a učestvovali su i u gašenju požara u susjednim opštinama, u Beranama i na Cetinju.

„Služba zaštite i spašavanja u ovoj godini nastojaće da građani Bihora budu bezbjedni, a mi ćemo se truditi da budemo efikasniji, brži i dostupniji, a svi zajedno moramo voditi računa gdje palimo vatru“, poručio je Cikotić građanima Petnjice.

ALDIJANA NOVALIĆ