Tradicionalni vašar na Turjaku u starom ruhu

Organizatori su najavili Dane dijaspore i spektakularni vašar 31. jul Turijak sa pocetkom od 12h, koji je vec sada prava atrakcija.
Stari sjaj ovom narodnom okupljanju je vraćen I otrgnut zaboravu, prošlogodišnjom organizacijom koja je privukla preko 2.000 ljudi. Da tim koji dobija ne treba mijenjati saglasni su i ove godine organizatori, nošeni dobrim iskustom u organizacionom smislu odlučili su da i ove godine prirede još jedan vašar za pamćenje.
Uz bogati-kuturno umjetnički program, biraće se i ljepotica vašara. Takođe na vašaru će postojati i razni štandovi koji će prodavati isključivo proizvode iz Petnjice, a kako organizatori ističu, sa samom organizacijom se krenulo mnogo ranije, da bi se dan vašara dočekao spremno.
Takođe 02.08.2024. godine sa početkom od 12h održaće se tradicionalni vašar na Lađevcu, koji je prošle godine okupio nekoliko hiljada ljud, a prognoze su da ce ove godine bit ta brojka znatno veća.
Organizator se pobrinuo da sama organizacija na velikom nivou, pa je krenuo u pripreme znatno ranije. Uređena je trkačka staza, na kojoj ce se održati trka konja.
Razloga za posjetu ova dva događaja je mnogo, pa pozivamo sve ljubitelje narodnih okupljanja i vašara da u što većem broju posjete ova dva događaja.
ERIS BABAČIĆ