Ibrahimović u Spajićevoj Vladi sa Mandićem, Kneževičem, Bečićem! 

Kako saznaje Portal ETV, odluka nije bila jedinstvena jer dio funkcionera iz vrha Bošnjačke stranke nije želio da prihvati da dijeli ,,kolač izvršne vlasti“ sa strankama koje su svojevremeno podržavale velikosrpsku politiku Slobodana Miloševića, a danas su gorljivi zagovornici ,,srpskog sveta“ Aleksandra Vuića i žestoki negatori genocida u Srebrenici

IZVOR: E TV

Bošnjačka stranka Ervina Ibrahimovića prihvatila je ponudu da uđe u rekonstruisanu Vladu Milojka Spajića i da resore izvršne vlasti dijeli sa politički suprotstavljenim strankama Novom srpskom demokratijom Andrije Mandića, Demokratskom narodnom partijom Milana Kneževića, kao i Demokratama Alekse Bečića, saznaje Portal ETV nakon sastanka Odbora BS u Bijelom Polju.

Prema informacijama Portala ETV, Ervin Ibrahimović je tokom sjednice opštinskog odbora partije u Bijelom Polju obavijestio članove da je u vrhu Bošnjačke stranke donijeta odluka o ulasku u rekosntruisanu Vladu Crne Gore.

Kako saznaje Portal ETV, odluka nije bila jedinstvena jer dio funkcionera iz vrha Bošnjačke stranke nije želio da prihvati da dijeli ,,kolač izvršne vlasti“ sa strankama koje su svojevremeno podržavale velikosrpsku politiku Slobodana Miloševića, a danas su gorljivi zagovornici ,,srpskog sveta“ Aleksandra Vučića i negatori genocida u Srebrenici.

Za odluku da vrh BS-a sarađuje sa partijama čiji su programi dijametralno suprotstavljeni presudno je uticala raspodjela  resora i funkcija ,,po dubini“.

Kako je sinoć izvijestio M portal, prema dosadašnjim dogovorima, rekonstruisana Vlada imaće oko 30 resora, jer će se postojeća ministarstva dijeliti, kako bi sve partije koje će čini Vladu, pored dosadašnjih PES-a, Demokrata i SNP-a, postavile svoje ministre. To će biti najglomazniji državni aparat koji je Crna Gora imala od uvođenja višestranačja.

Prema informacijama koje su ,,procurile“ iz Spajićeve Vlade, biće formirano sajedno novo Ministarstvo – za dijasporu, a na više ministarstava će biti podijeljeni Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija, Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, te Ministarstvo rada i socijalnog staranja.

Novoformirane resore između sebe će podijeliti Bošnjačka stranka, Nova srpska demokratija Andrije Mandića i Demokratska narodna partija Milana Kneževića.