INJAC: Draško Đuranović je zaštitnik kriminalnih klanova i OKG-a!

Umjesto odgovora na informaciju Portala ETV, gradonačelnica Podgorice žestoko napala autora teksta

,,Zaštitnik kriminalnih klanova i OKG-a Draško Đuranović, nastavlja prljavu kampanju manipulacija i laži, koje su njegovo jedino oružje. Uzalud ti trud ‘trubaču’ Draško, doći će vrijeme istine i pravne države“, targetirala je novinara gradonačelnica Glavnog grada, ne poričući istinitost objavljenih informacija.

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac danas je žestoko optužila novinara Draška Đuranovića, nakon objave njegovog istraživačkog teksta an Portalu E TV i otkrića sadržaja dva obavezujuća uputstva kojim je glavni specijalni državni tužilac Vladimir Novović spriječio podizanje optužnice protiv tadašnje ministarke odbrane.

,,Zaštitnik kriminalnih klanova i OKG-a Draško Đuranović, nastavlja prljavu kampanju manipulacija i laži, koje su njegovo jedino oružje. Uzalud ti trud ‘trubaču’ Draško, doći će vrijeme istine i pravne države“, targetirala je novinara gradonačelnica Glavnog grada, ne poričući istinitost objavljenih informacija.

Prema dokumentaciji koju je objavio danas Portal Televizije E, GST Novović je 1. decembra 2022. godine i 6. aprila 2023. godine, u predmetu Kt-s broj 63/21 koji se vodio protiv ministarke odbrane Injac, hitnim Obaveznim uputstvom spriječio podizanje optužnice koja je već bila zavedena u pisarnici Specijalnog državnog tužilaštva.

Prema informacijama Portala TV E iz Specijalnog državnog tužilaštva, to je prvi i jedini put od osnivanja SDT-a da je glavni specijalni tužilac u jednom predmetu izdao dva obavezna uputstva, a u današnjem tekstu se i prvi put objavljuju skenirane stranice dva obavezujuća uputstva.

Specijalno državno tužilaštvo je još sredinom 2021. godine formiralo krivični predmet protiv ministarke odbrane Olivere Injac u Vladi Zdravka Krivokapića nakon što je advokat Mihailo Volkov predao dvije krivične prijave.