OO SDP PETNJICA – ELDAR ADROVIĆ: HAOSU U CENTRU PETNJICE GOVORI O NEDOVOLJNO PRIPREMLJENOM PLANU ZA REKONSTRUKCIJU CENTRA PETNJICE

Predsjednik Opštinskog odbora SDP Petnjica Eldar Adrović je podsjetio da je još u martu mjesecu ove godine govorio o stanju u Bihoru sa velikom dozom osjećaja privrženosti mojoj opštini.

“Danas, želim podsjetiti građane da se obistinilo ono čega smo se pribojavali a tiče se uređenja naše okoline odnosno užeg gradskog jezgra.
Nažalost, moram istaći i sada kao i tada da smo jedina opština koja kuburi sa neuređenim gradskim jezgrom pa samim tim i neuslovnim svakodnevnim funkcionisanjem.
Aktivnosti na uređenja centra Petnjice kojim smo se svi radovali ne teku dobrom i planiranom dinamikom.


Početkom godine smo očekivali dogovore kroz razgovor, sinergiju i obezbeđivanje pozitivnog i domaćinskog ambijenta tokom izvedbe aktivnosti na uređenju Petnjice. Zbog izostanka sinergije, koja je vrlo značajna, desio se epilog kojem svi svjedočimo pa i naša dijaspora koja nerado ovih dana prolazi kroz centar Petnjice iako su mjesecima čeznuli za svojom čaršijom. Da li je lokalna samouprava imala jasan cilj, pripremljeno najbolje projektno rješenje kako bi užurbano djelovali, ili samo slijepo išli u tok aktivnosti, pitamo se svi ovih dana.
Radovi na cjevovodu, strujnim instalacijama i fekalnim odvodima su nedovršeni. Imamo nedostatak pješačkih trotora, nedostatak površina kako bi se uredile i omogućilo se normalno kretanje. Trenutno imamo otežano i rizčno kretanje kako motornih vozila tako i pješaka. Zato apelujem na nadležne službe da osiguraju i označe kritična mjesta i prepreke.


Sve ovo se znatno brže i energičnije moglo riješiti, po uzoru na mnogo uređenije čaršije, metodama popločavanja i mnogim drugim savremenim metodama..
Ovi problemi dodatno remete ljetnju sezonu, koja je vrlo značajna za nas, za naše Bihorce koji rade i žive ovdje, kao i za one koji posjećuju i dolaze u svoj zavičaj koristeći svaki momenat proveden u njemu. Nisam pristalica populizma i političkog prepucavanja ali ne mogu a da javno ne progovorim o stvarima za koje sam emotivno vezan a i tiču se svih nas.
Na kraju, dragi Bihorci, podsjetiću vas da smo mi iz SDP-a još od 2013. godine upozoravali na ove i mnoge druge stvari. Tada smo, predvođeni ljudima sa znanjem i iskustvom govorili isto ono što govorimo i danas, deceniju kasnije. Petnjica je mogla biti drugačije mjesto ujedinjenim djelovanjem svih Bihoraca sa voljom, željom i snagom da doprinesu ovom kraju. Kako tada tako i danas, zagovaramo okupljanje građanski orjentisanih grupa i pojedinaca koji teže zajedničkom cilju za dobro našeg Bihora i Crne Gore”, saopštio je Adrović.