Svečanom sjednicom u Centru za kulturu Petnjica obilježen 4. avgust Dan opštine

Juče je u prepunoj sali Centra za kulturu Petnjica obilježen Dan opštine. Svečanoj sjednici su prisustvovale brojne zvanice i ljudi iz različitih sfera društvenog života.
Na samom početku sjednicu predjednik SO Petnjica Mehmed Adrović, je kazao da ovaj datum podsjeća na veliku stvar koju su uradili za Petnjicu, ali i da pogledaju u budućnost i zapitaju se da li su uradili dovoljno za našu opštinu i jesu li mogli više.
,,Današnji dan je dokaz da zajedničkim inicijativama, kakva je bila i ona o vraćanju statusa opštine Petnjici, možemo doći do dobrih zajedničkih rezultata”, saopštio je Adrović.
Nakon uvodnog obraćanja predsjednika SO Petnjica, riječ je imao predsjednik opštine Petnjica Samir Agović, koji je kazao da fenomen sloge znači i uspjeh
,, Fenomen sloge znači uspjeh i humanost, znači snagu i solidarnost, pa ona  narodna da ,,Složna braća kuću grade” najbolje pristoji za ovaj trenutak kada smo Petnjici povratili status opstine, ali i kasnije tokom sveukupnog rada, pa sve do današnjeg dana i to sa jasnom perspektivom”, aopstio je Agović.
4. Avgust je bila prilika da se uruči i najveće opštinsko prizanje nagrada pojedincima koji su dali svoj doprinos u razvoju opštine Petnjice, ove godine nagradu 4.Avgust dobio je Muslija Kalić i dr Salija Adrović.
Za bogat kulturno-umjetnički program pobrinuo se ,,KUD ,,Bihor” svojim igrama iz zavičaja, a takođe ovo je bila prilika da se nagrade i najbolji studenti, priznanje za najbolje studente opštine Petnjica pripalo je Elvisi Latić i Erolu Šabotiću.
ERIS BABAČIĆ