LJUBAVNE I ROĐAČKE VEZE: Kako je ministar Radulović zaposlio djevojku i rodbinu u vazduhopovnom sektoru

Radulovi'
Iako su i prije kao i nakon formiranja 44. Vlade na sva usta ministri i premijer Milojko Spajić najavljivali da neće više biti nepotizma, te da će proces zapošljavanja biti transparentan nezvanični podaci portala Standard koji se tiču zaposlenja u režiji ministra Filipa Radulovića pokazuju upravo suprotnu praksu.

Da sa praksom zapošljavanja rođaka i bliskih prijatelja aktuelna Vlada nije raskrstila pokazuju kontroverzna zapošljavanja ministra Filipa Radulovića, koji je dok je bio ministar saobraćaja u Agenciji za civilno vazduhoplovstvo (ACV) zaposlio svoju djevojku Maju Pavićević na ugovor o djelu sa platom od 1.450 eura!

Pavićević je prema saznanjima portala Standard, prije ovog zapošljenja bila bez iskustva u vazduhoplovnom sektoru, jer je radila u prodavnici bijele tehnike, pa je potpuno nejasno na osnovu kojih referenci je ona dobila posao u ovako važnoj instituciji.

Osim ovog kontroverznog zaposlenja zanimljivo je i to da je rođena sestra Maje Pavićević zaposlena u Upravi za saobraćaj.

MINISTAR JE ŠIROKE RUKE ZA ROĐAKE I PRIJATELJE

Ministar Radulović se nije zaustavio samo na zaposlenju djevojke u ACV, već je zaposlio i sestru i blisku prijateljicu.

Naime, prema nezvaničnim podacima portala Standard bivši ministar saobraćaja, a sadašnji ministar pomorstva Radulović je za Vrsiteljku dužnosti Generalne direktorice direktorata za vazdušni saobraćaj imenovao Marijanu Perić, koja je njegova rođaka.

Perić je prije ovog imenovanja već bila zaposlena i to na funkciji člana Skupštine SMATSA na kom mjestu se i dalje nalazi i gdje prima 2.000 mjesečno!

Kad se u obzir uzme činjenica da je i njena rođena sestra Andrijana Perić direktorica biznis sektora u Air Montenegro priča o porodičnom zapošljavanju u vazduhoplovnom sektoru se kompletira.

Perić je zanimjivo bila zaposlena i ugašenoj firmi 42. Vlade, Montenegro Works, gdje je radila kao analitičar, sa platom od 1.200 eura.

Ministar Radulović je osim rođaka u ministarstvu zaposlio i svoju blisku prijateljicu Draganu Frantovna mjesto lične savjetnice.

Ona je prema nezvaničnim informacijama angažovana po ugovoru o djelu i to na godinu dana, sa naknadom od 1.900 eura, koja je nakon upozorenja Ministarstva finansija ipak aneksom umanjena na 900 eura.

No, šta ona zapavo radi u ministarstvu je i dalje nepoznanica.

Frantov je inače i jedna od kandidatkinja za upražnjeno mjesto izvršne direktorice Air Montenegra, nakon što je Vlada smjenila Marka Anžura sa te funkcije.

Osim angažovanja Frantov u ministarstvu, kao eksperta u Agenciji za civilno vazduhoplovstvo na preporuku Petra Radulovića angažovan je bliski prijatelj Dragane Frantov advokat Branko Gabrić, o čijem angažovanju Agencija za civilno vazduhoplovstvo krije podatke.