Spajić plaća Bešića 5.000 eura mjesečno da promoviše PES i podučava poslanike?!

Prema tvrdnjama Portala 24/7 lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić je, u cilju priprema za predstojeće izbore, angažovao profesora dr Miloša Bešića, stručnjaka za ispitivanje javnog mnjenja, da radi istraživanja za PES, ali i da podučava poslanice i poslanike te partije za javne nastupe.

Za te usluge će, tvrdi Portal 24/7, Bešić dobijati 5.000 eura mjesečno. Iako je riječ o značajnoj sumi, Spajić očekuje da će Bešić edukovati njegove stranačke kolege čijim javnim nastupima Spajić nije bio zadovoljan.

Prema istom izvoru, Pokret Evropa sad još nije odlučio kako će nastupiti na lokalnim izborima u Podgorici. Spajić je prvobitno zagovarao ideju da sve partije koje drže vlast na državnom nivou – PES, Demokrate, koalicija Za budućnost Crne Gore, Bošnjačka stranka, te partije Vladislava Dajkovića Marka Milačića – formiraju široku koaliciju, ali je ta ideja bila neizvodljiva u praksi.

U vrhu PES-a strahuju od samostalnog nastupa, ne želeći da se ponovi poražavajući scenario iz Budve, kada je na izborima PES osvojio samo dva odbornička mandata. ,,Zbog ovakve situacije su ovoga puta svi u PES-u jednoglasno za nastup u nekoj većoj koaliciji kako bi time što više smanjili rizik od lošeg rezultata u Podgorici“, zaključuje se u komentaru Portala 24/7.

U namjeri da dokaže poslovnu bliskost Bešića sa vrhom PES-a, Portal 24/7 objavio je fotografiju na kojoj se nalazi dr Bešić u društvu Vlade Bojovića, izvršnog direktora Pokreta Evropa sad i Sretena Kankaraša, poznatijeg javnosti kao ujak premijera Spajića.