ČETIRI PEHARA: PETNJIČKI PROSVJETARI UČESTVOVALI NA SPORTSKIM SUSRETIMA NA TARI

Prosvjetni radnici Opštine Petnjica su boravili na trodnevnim sportsko-rekreativnim susretima na Tari, u Srbiji. Riječ je o susretima koji se tradicionalno održavaju svake godine u septembru u organizaciji Sindikata prosvjete Crne Gore. Povodom toga, razgovarali smo sa predsjednikom Sindikata opštine Petnjica, Nihadom Kršićem koji je kazao da je iz opštine Petnjica na ovogodišnjim sportsko-rekreativnim susretima učestvovalo 24 prosvjetna radnika. Bili su smješteni na Tari, nadomak Zlatibora u hotelu Omorika.

“Izuzetno smo ponosni na činjenicu da se ovo okupljanje uspješno ponavlja iz godine u godinu i da prosvjetni radnici naše opštine aktivno učestvuju. Riječ je o susretima na kojima se svake godine okupi između 600 i 700 prosvjetnih radnika. Uz lijep i pozitivan takmičarski duh i sportska nadmetanja, razmjenjuju se i iskustva i dobra praksa u učionici, vode se konstruktivni razgovori u cilju poboljšanja kvaliteta rada. Dnevne sportske aktivnosti u popodnevnim satima budu zamijenje rekreativnim a onda i zabavnim sadržajem”, kazao je Kršić.

On je istakao da je ove godine posebno ponosan na činjenicu da su čak četiri pehara završila u rukama Petnjičana. Drugo mjesto su osvojile žene u pikadu i muškarci u šahu a treće muškarci u skoku u dalj iz mjesta i navlačenje konopca.

“To je veliki uspjeh za našu malu opštinu i skromne kapacitete. Ne mogu a da ne istaknem i naš poseban takmičarski duh i jedinstvo po kojem nas prepoznaju pa smo uglavnom favoriti tokom nadmetanja i imamo najglasnije navijače. Iskoristio bih priliku i da se zahvalim rukovodstvu opštine Petnjica koje godinama unazad pokazuje interesovanje za ove aktivnosti kroz moralnu podršku i sponzorstvo u izradi majica”, zaključio je Kršić.

S. A.