GRUPA GRAĐANA PETNJICE FORMIRA NVO ZA BORBU ZA ČISTIJU PETNJICU: NOVA AKCIJA ČIŠĆENJA U ČETVRTAK

Grupa građana Petnjice najavila je formiranje NVO koja će se baviti  stanjem životne sredine u oppštini i organizovanjem eko akcija na podrućju petnjičke opštine.

“Kako se od samog početka razvijanja ove ideje,(zbog njenog značaju u kontekstu stanja lokalne životne sredine )nametala potreba traženja ozbiljnog i održivog pristupa,čini se potpuno logičnim i opravdanim kretanje ka njenoj konkretizuji kroz formiranje NVO.

Prvi korak na tom putu je svakako izrada statuta, a taj posao radiće članovi naše grupe:Emil Kočan, Ismet Ramčilovič, Fehim Korać, Eldar Adrović, Esmir Cikotić, Jasmin Ćeman i Ruždija Kočan.

Kada statut bude gotov (radna verzija) biće prezentiran članovima grupe kako bi se došlo do finalne verzije. Uporedo sa ovim nastavljamo i sa našim lokalnim eko akcijama.

Nakon dvije dobro odrađene akcije čišćenja prilaznih puteva prema Petnjici iz pravca Berana i B.Polja preko Lješnice u dogovoru sa direkrorom OŠ   Mahmut Adrović gosp.Pljakićem dogovorili smo još jednu zajedničku sa učenicima: 19.septembar(četvrtak).

Okupljanje je ispred škole u 8h a čistićemo  prilazni put Petnjici iz pravca Rožaja:Podvade-Trpezi-Livadak -Turijak (ako bude dovoljno učesnika).Molimo sve one koji žele biti dio akcije da se blagovremeno najave u grupi kako bi se adekvatno pripremili (kese,rukavice,
žuti prsluci…).Molimo za razumijevanje sve one koji rade a želeli su biti dio i ove akcije, jer su  ovim terminom spriječeni da budu sa nama. Ali zbog učešća učenika(njima je ovo čas ekologije)nije bilo bolje opcije”, stoji u saopštenju grupe građana iz Petnjice.