OO BS PETNJICA: AGOVIĆU, KO JE KRIV ZA HAOS IZAZVAN REKONSTRUKCIJOM ULICA U PETNJICI?

Opštinski odbor Bošnjačke stranka Petnjica osvrnuo se na haos izazvan rekonstrukcijom ulica u Petnjici. Njihovo saopštenje prenosimo integralno.

Poštovani građani opštine Petnjica, kao odgovorni predstavnici svojih birača i svog naroda, mi iz Opštinskog odbora Bošnjačke stranke osjećamo potrebu i obavezu da vam se obratimo povodom započete rekonstrukcije ulica i nastalog haosa u centru naše opštine.
Naime, svi smo u maju mjesecu sa radošću dočekali vijest o početku radova na rekonstrukciji centra, radujući se konačnom rješavanju tog pitanja kroz koje bi naša Petnjica dobila obrise urbane čaršije.


Svi se sjećamo i najava od nadležnih iz lokalne samouprave da će radovi biti završeni do oktobra mjeseca tekuće godine. Mi smo još tada izrazili zabrinutost što će se radovi izvoditi za vrijeme godišnjih odmora i prisustva dijaspore u zavičaju kao i dogovorenim rokom za završetak radova, 5 mjeseci za 322m puta.


Nažalost, danas svi vidimo da je ta zabrinutost bila opravdana i možemo posvjedočiti da je rekonstrukciju nemoguće privesti kraju u predviđenom roku koji nije kratak, da se u nekoliko navrata dešavala obustava radova što je i trenutno slučaj, da građani ne mogu normalno i bezbjedno proći centrom, da moraju paziti gdje gaze da se ne bi povrijedili i završili u gipsu, da se centrom zbog blata moraju nositi čizme, da je centru moguće bezbjedno prići i parkirati se jedino terenskim vozilom, traktorom ili nekom građevinskom mašinom…


Pri tom, izvođača radova nema ni na vidiku, rade po nekoliko dana pa ih nema po mjesec ili duže.
Još zabrinjavajuća je činjenica da se naručioci radova, predstavnici lokalne samouprave, uopšte ne oglašavaju tim povodom. Nevjerovatno je da ni jednom svojim građanima koji su ih birali i koji ih plaćaju nisu upitili izvinjenje i objašnjenje zašto već mjesecima gaze po prašini i blatu i čuvaju da ne nagaze na ekser ili upadnu u neku otvorenu šahtu.
Na kraju, u ime Opštinskog odbora Bošnjačke stranke i u ime građana koji su nam dali svoje povjerenje ali i u ime svih ostalih građana koji trpe posljedice gore opisanog stanja, javno upućujemo pitanje predsjedniku opštine i njegovim saradnicima.


Uvaženi predsjedniče opštine, gospodine Samire Agoviću, molimo Vas da nam odgovorite ko je krivac za ovaj haos nastao rekonstrukcijom centra Petnjice? Da li je krivac nesposobna lokalna vlast, neodgovoran izvođač radova ili  nešto treće? Možda neka nevidljiva sila koja stoji na putu razvoja i napretka Petnjice?
Takođe Vas polimo da nam odgovorite kada će izvođači radova ponovo nastaviti sa poslom, koliko će se zadržati u Petnjici i kada možemo očekivati završetak radova, stoji u saopštenju Opštisnki odbor Bošnjačke stranke Petnjica.