DELEGACIJA OPŠTINE PETNJICA I PROJEKTANTI OBIŠLI KORIDOR BUDUĆEG PUTA PETNJICA – GRANICA SA SRBIJOM

Iz kabineta predsjednika Opštine Petnjica Samira Agovića saopšteno je da su predstavnici opštine sa delegacijom kompanije ˝Geotechnics, Projects & Consulting˝ iz Podgorice obišli trasu budućeg puta od Petnjice do Savin Bora i granice sa Srbijom..

“Danas želimo da saopštimo lijepu informaciju svim našim građanima na području naše opštine, a posebno našim građanima koji žive na Boru, Savin Boru, Kruščici i Javorovi.

Predsjednik Opštine Samir Agović, predsjednik Skupštine opštine Mehmed Adrović, menadžer Opštine Alen Pljakić i Haris Adrović rukovodilac odjeljenja za urbanizam, koji su činili delegaciju Opštine  i ˝Geotechnics, Projects & Consulting˝ firma iz Podgorice, i njihovim  projektantkinjama trase budućeg puta Petnjica-Bor-Savin Bor i granica sa Srbijom, Marijana Sjekloća i Nina Prentić su obišli pomenutu trasu, odnosno koridor kroz koji će se u skladu sa svim Evropskim standardima projektovati buduća saobraćajnica. Inače ovo je firma  izabrana kao najpovoljnija i u narednim mjesecima će intenzivno raditi sve poslove oko projektovanja ovog puta.

O značaju ovog putnog pravca gotovo je suvišno govoriti, kazao je predsjednik Agović i dodao je, da je zahvalan i ranim inicijativama za markiranje, i probijanje dijela trase, koja će biti dobra osnova za stručno i profesionalno projektovanje.

Ono što je ključno je da i pored naše Opštine, i opština Berane snažno podržava realizaciju ove, više nego izvanredne inicijative.

Vjerujemo da ćemo i od opštine Sjenica uz raniju podršku, kao i od opštine Tutin imati dobru potporu i koordinaciju i sa druge strane granice, kazao je Agović.

Vrijednost ove investicije je 100 000 eura, a sredstva su obezbijeđena iz Ekonomskog državljanstva.

Želimo da zatražimo podršku svih nadležnih institucija iz naše zemlje, ali i od međunarodnih partnera posebno EU komisije u Crnoj Gori i Srbiji.

Ovaj lijepi i sunčani dan, još jednom je bio dobra prilika da sagledamo sve ljepote i resurse našeg kraja, koje će tek doći do izražaja nakon realizacije ovog projekta.

Moja je poruka, ništa se nije završilo, ako se nije započelo. Sudbina nam je takva da možda trebaju dvije generacije, kako bi završile ovako grandiozne projekte, ali vremena se mijenjaju, mnogo se šta sve brže dešava i kod nas i u regionu, a posebno u demokratskom i ekonomskom razvijenom svijetu. Zato vjerujem u ovaj projekat i snažno guramo naprijed.

Neka nam je sa srećom početak. Zaključuje predsjednik Opštine, Samir Agović.