MURATOVIĆ: ALARMIRAĆEMO SVE ZBOG EKOLOŠKE BOMBE KOJU JE POSTAVILO KOMUNALNO PREDUZEĆE IZNAD MUROVSKIH LUKA

Jedan od velikih problema u Opštini Petnjica je i nekontrolisano odalaganje otpada kao i veliki broj divljih deponija, koje osim što ruži sliku bihorskih šuma i predjela, ugrožava zdravlje ljudi.

Iz Opštinskog odbora Demokratske Crne Gore ukazali su na dva takva slučaja. Potpredjednik OO Demokrata Petnjica Isad Muratović kaže da je od građana dobio poziv da konstatuje činjenicu da je Komunalno preduzeće Petnjice svojim kamionom dovezao smeće i odložio ga nedaleko od Murovskih luka, izletište i mjesto odakle se Petnjica napaja pitkom vodom.

“Izašao sam na lice mjesta, tačno iznad Bratiminog vira i prije toga, nekih 500 metara, i ustanovio da je Komunalno preduzeće odlagalo smeće i zatrpali ga. Ipak nijesu uspjeli sve zatrpati i ono je vidljivo na nekim mjestima. Pitam direktora Komunalnog preduzeća Mithada Cikotića da li on zna gdje njegovi radnici odlažu smeće koje se uzima iz kontejnera u Petnjici. Pitam i sve ostale da li su ti radnici svejsni svoje nesvijesti da odlažu smeće tamo odakle nam dolazi voda. Da li su svjesni kakvu ekološku bombu postavljaju na mjestu koje bi trebalo da bude i turistička atrakcija Petnjice”, saopštio je Muratović i dodao da neće stati na saopštenju stranke već da će alarmirati i Vladu kao i civilni sektor.

Prema tvrdnji Muratovića slična situacija je i na Đuđu.

“Krenuo sam na Javorovu i vidio mašinu ICB Komunalnog preduzeća. Kada sam se vraćao te mašine nije bilo, ali sam vidio da je smeće zagrnuto. Obavještavam sve mještane Poroča, moje bratsvenike Muratoviće iz Johove vode i građane Lagatora da je Komunalno Petnjice iskopalo rupu uzimajući materijal za nasipanje puteva, zatvorilo put prema imanjima, i na tom mjestu istresli su smeće i zakopali su ga tajno”, tvrdi potpredjednik OO Demokrata Petnjice.

Portalu Radija Petnjica iz Komunalnog su saopštili da nije tačno da su na Đuđu zatrpavali smeće te da ti navodi ne stoje. Kažu nadalje da će narednih dana raditi na raščišćavanju tog terena kako bi otvorili put prema imanjima mještana tog kraja.

Međutim, nijesu demantovali informacije o odlaganju smeća iznad Bratiminog vira i Murovskih luka.

“Odložili smo tamo otpad i zatrpali ga”, kratko je i nezvanično rečeno iz Komunalnog Radiju Petnjica.