DŽUDO KUP “HARIS ŠABOTIĆ”

Drugi Međunarodni memorijalni ekipni džudo turnir „Haris Šabotić“, održaće se 3. novembra 2024. godine u Nikšiću, zahvaljujući sponzorstvu Dževada Šabotića i tehničkoj organizaciji Džudo kluba „Trebjesa“ i trenera Naila Bande i Miodraga Đurovića, a uz podršku i saglasnost Džudo saveza Crne Gore. Takmičenje će se odvijati u sali Ekonomsko-ugostiteljske škole u Nikšiću. Organizacioni odbor ovog džudo takmičenja očekuje učešće desetak ekipa iz Crne Gore i regiona (Bosna i Hercegovina, Srbija, Kosovo), čiji članovi će se takmičiti u kategoriji starijih pionira i kadeta.

 

Organizacioni odbor je donio odluku da nagrade budu novčane i u vidu pehara i medalja. Prva nagrada će iznostiti 300 eura, druga 200 eura i treća nagrada 150 eura.

 

Podsjetimo da je Haris Šabotić bio član Džudo kluba „Akademik“ iz Nikšića i da je nastupao u pionirskim i kadetskoj konkurenciji od 2000. do 2006. godine. Preminuo je u 16. godini, nesrećnim slučajem. Za svoj matični klub nastupao je na brojnim takmičenjima kako u Crnoj Gori, tako i van njenih granica. Bio je višestruki prvak Crne Gore i osvajač zlatnih, srebrnih i bronzanih odličja na gotovo svim takmičenjima na kojima je učestvovao.

 

Organizacioni odbor želi dobrodošlicu svim ekipama koje će nastupiti, a takmičarima fer pley borbe i što bolji uspjeh sa nadanjem da će ovaj Drugi Memorijalni kup zadobiti taradiciju u gradu pod Trebjesom, u kome se borilački sportovi posebno cijene.