PROSLAVLJEN 104. ROĐENDAN OŠ “MAHMUT ADROVIĆ”

Osnovna škola “Mahmut Adrović” u Petnjici proslavila je danas svoj 104. rođendan. Povodom ovog značajnog dana za petnjičku osnovnu školu učenici su pripremili prigodan kulturno-zabavni program kojem su prisustvovali učenici, nastavnici, roditelji, predstavnici lokalne samouprave, direktori petnjičkih škola kao i direktori škola iz susjednih opština, ugledni bihorci i predstavnici javnih preduzeća iz Petnjice ali i mnogi drugi gosti iz regiona.

Na samom početku prisutnima se obratio direktor škole Rifat Ramčilović, koji je pozdravio sve prisutne goste a učenicima i radnicima škole čestitao dan škole. Tom prilikom je govorio o danu škole kao i o heroju Mahmutu Adrović čije ima škola nosi.

,,Uslovi za rad u našoj školi su izvanredni, u prethodnom periodu se uradilo dosta na poboljšanju uslova za realizovanje nastave a u narednom periodu ćemo još posvećenije raditi. Naša škola je u prošloj godini imala 194 učenika raspoređenih u 16 odjeljenja, moguće je da ovaj broj bude nedostižan za naredni period baš kao onaj iz školske 1971/1972 kada je škola brojala 972 učenika raspoređena u 35 odjeljenja. Na realizaciji vaspitno-obrazovnog procesa u prethodnoj školskoj godini radilo je 25 prosvjetnih radnika a od toga 11 profesora, 11 nastavnika i 3 učitelja. Od 194 učenika, odličnih je bilo 76, vrlodobrih 55, dobrih 48 i dovoljnih 15, dakle, srednja ocjena od 4,05 govori o veoma dobrom uspjehu. Ove godine je upisano 183 učenika koji su raspoređeni u 15 odjeljenja od kojih je 11 u razrednoj a 4 u predmetnoj nastavi. Iskoristiću priliku da se zahvalim i Zavičajnom klubu Bihor  iz Luksemburga koji je obezbijedio pribor za sve prvake u opštini, kao i odlazak najboljih svršenih osnovaca u obilazak Luksemburga”, rekao je Ramčilović.

On je nakon obraćanja uručio nagrade najboljim učenicima.

Prisutne goste je u ime lokalne samouprave pozdravio i potpredsjednik opštine, Muslija Kalić, a nakon toga je bio upriličen kulturno-zabavni program koji su pripremili učenici ove škole zajedno sa svojim nastavnicima.

SELMA ADROVIĆ