SIMOVIĆ: POLJOPRIVREDNICI NIJESU NEUKI LJUDI, KAKO KAŽE OPOZICIJA, NEGO VRIJEDNI I UGLEDNI DOMAĆINI

Ilustracija: Simović u Petnjici

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović poručio je političkim konkurentima da poljoprivredni proizvođači koje zajedno sa svojim saradnicima posjećuje, nijesu “neuki ljudi”, kako ih naziva opozicija, nego vrijedni, dobri i ugledni domaćini kojima ne dijeli partijske zadatke, već razgovaraju o njihovim potrebama, problemima i mogućnostima da se zajednički pronađu rješenja.
Simović potvrdio je da je u subotu boravio u Beranama, rekavši da je njegova posjeta „rad na terenu“, a ne „politikantstvo“ uoči lokalnih izbora u tom gradu. Odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše pisanja medija da je automobil resora kojim rukovodi uslikan u noćnim satima u Beranama,Simović je rekao da je to tačno, ali da nije u pitanju zloupotreba državnih resursa, već „odgovoran odnos nadležnih institucija“.
“Tačno je da sam bio u Beranama nakon povratka iz Andrijevice, kao što je tačno da sam tokom radnih dana bio i na Žabljaku i u Bijelom Polju, kao što ću danas biti u Nikšiću, a sjutra u drugoj opštini. Ali s jednom namjerom – da razgovaram s dobrim domaćinima, s vrijednim i uspješnim preduzetnicima, da čujem njihove sugestije i da na licu mjesta definišemo zajedničke odgovore na njihove probleme. Razgovor s njima se kroz „partijska saopštenja“ označavao kao razgovor sa neukim ljudima, to mi je posebno zasmetalo. To nisu neuki ljudi, nego mudri i vrijedni domaćini. To su ljudi koji su naučili kako se živi od svoga rada i kako se pošteno može živjeti od toga. Takav odnos i potreba dijaloga s tim domaćinima je obaveza svih nas“, rekao je Simović novinarima na predstavljanju mjera podrške koje će biti na raspolaganju poljoprivrednicima u ovoj godini.
Ministar je dodao da je njegova obaveza da stalno bude na terenu.
“Zar nije potrebno pojasniti agrobudžet budućim korisnicima? Jednako to saopštavam i u Beranama, Nikšiću, Pljevljima i Herceg Novom. Profesionalna je obaveza da funkcionišemo u tim, kako ih nazvaše, terenskim kancelarijama. Pa kako bi drugačije? Zar bi bilo korisnije za naše farmere da smo u kancelariji? Potrebno je iskomunicirati sa domaćinima, a sve ostalo je politikantstvo. Ovo nije zloupotreba državnih resursa, već odgovaran odnos nadležnih institucija. Život ne može da stane, izbora će biti stalno”, poručio je ministar.

Kandidat DPS pobjeđuje na predsjedničkim izborima

Simović nije htio da komentariše spekulacije da je on mogući kandidat Demokratske partije socijalista za predsjednika države, ali je kazao da će kandidat te partije biti sigurni pobjednik predsjedničkih izbora.
“Ono što mogu da vas uvjerim jeste da će kandidat koji bude u ime DPS-a biti sigurni pobjednik predsjedničkih izbora. Ponavljam, to je potreba Crne Gore, njene stabilnosti, njenih daljih integracionih iskoraka, to je potreba svih građana Crne Gore“, poručio je Simović.