Završena rekonstrukcija starog puta Trpezi – Vrbica

U proteklih nekoliko dana zavrsena je rekonstrukcija putnog pravca Trpezi-Vrbica.
Tim povodom ekipa Radija Petnjica razgovarala je sa Mirsadom Hadrovićem glavnim inicijatorom ove akcije koja je započela prije dva mjeseca i uspješno okončana prije desetak dana.
On je za portal govorio o donatorima kako su radovi na ovom putnom pravcu.
,,Ovaj putni pravac su naši stari koristili, pretko stotinu godina, ono što je važno jeste da istaknemo da ovaj putni pravac povezuje dva najbrojnija sela u Bihoru. Putni pravac je okrcen, uklonjeno je rastinje pored puta i putni pravac je sada stavljen u funkciju. Htio bih da se zahvalim svim donatorima koji su na neki način doprijnijeli da se ovaj putni pravac rekonstruiše.  Vrijednost ovih radova iznosi oko 2.500eura.
Donatori:
-Vajber grupa ,,Dobro djelo” 830eura
-Ajkuna Adrović 50eura
-Saka Cikotić 50eura
-Šerbo Adrović 100dolara
– Taljo Adrović 300eura
-Senad Skenderović 300eura
– Bajro Kočan 100eura
-Faiz Kočan 100eura
– Sabahet Adrović 100eura
-Sejfo Skenderovic 100eura
– Mersad Adrović 100eura
– Enisa Adrović 100eura
-Irfan Skenderović 100eura
,,Zahvalnost Komunalnom preduzeću Petnjica, na čelu sa direktorom Mithadom Cikotićem koji je radio sa cijelom raspoloživom mehanizacijom, skoro cijeli dan i tom prilikom većina puta je nasuta i poravnjana, oni su takođe donirali i gorivo u prethodnoj akciji. Isto tako se zahvaljujemo Isku Muratovicu i Tuji Skenderoviću koji su nekoliko sata sa mašinama radili besplatno. Na kraju se zahvaljujemo i Edinu Ramdedoviću koji je donirao ručak za prvu, veliku radnu akciji, kao i Mersadu Hodžiću koji je donirao piće.” saopštio je Hadrović.