DIJASPORA I TURISTI U “KANDŽAMA” BERANSKOG PARKING SERVISA

Svjedoci smo ovih vrelih dana u špicu ljetnje sezone, kako se parking servis u Beranama ophodi prema našim građanima koji su na privremenom radu u inostranstvu i stranim turistima, odnosno koji upravljaju vozilima sa stranim registarskim tablicama, gdje im ta gradska služba blokira vozila na parkingu i to metodom zaključavanja točkova metalnim šapama, zbog navodno neplaćenog parking mjesta.
Slučajno ili ne, tim tkz. šapama se “uhapse” vozila isključivo sa stranim registarskim tablicama, svjedoče osobe koje su imale to iskustvo i kažu kako se službenici parking servisa ponašaju neprofesionalno i gdje je na pokušaj prijave izostala reakcija policije kada su im pokazani dokazi da je parking mjesto plaćeno uredno!!
Isti se zabrinuto pitaju da li je ovo izraz “dobrodošlice” naše zemlje našoj dijaspori  i turistima!
Naravno da su i oni svjesni da u gradu treba uvoditi red u saobraćaju, ali ne i na ovaj način koji nije primjeren u civilzovanom svijetu, da zbog neplaćenih od 0,40 € da 0,50 € za parking mjesto uvode ovako rigorozne mjere “šapama” i to, kako primjećujemo prema vozilima sa stranim registarskim tablicama!!
Ovim putem, želimo uputili apel gradskoj upravi u Beranama da preispitaju odluke koje su donijeli u ovoj oblasti i revidiraju ih primjereno uređenim sistemima…pa makar ih pokušali prepisati… I da zbog turističke sezone ne primjenjuju ovu vrstu “ljubaznosti”!

SPP

Stranka pravde i pomirenja u Crnoj Gori