GODOČELJE: RADOVI NA IZGRADNJI KUĆE MEDA NAPREDUJU, POD KROV DO NOVE GODINE

Na lokalitetu Rosulje, nedaleko od sportskog poligona u mjestu Godočelje, u opštini Petnjica, već duže vrijeme gradi se Kuća meda.

Zahvaljujući brojnim donacijama i radu i zalaganju mještana radovi se odvijaju planiranom dinamikom, uz nastojanje da se do Nove godine objekat stavi pod krov.
,,Projektom je predviđeno da se Kuća meda, odnosno dom za pčelare gradi na dva nivoa i da služi kao mjesto za okupljanje ljubitelja pčelarstva. Pčelari će u ovom objektu moći da skladište i lageruju med, kao i svu neophodnu opremu i repromaterijal, dok će oni kojima je pčelarstvo nepoznanica moći će da dođu i vide kako teče proces formiranja meda, zašto su pčele toliko važne i da nauče nešto novo iz ove oblasto. Od ovog projekta benefite će imati svi, počev od našeg članstva, mještana Godočelja i kompletnog Bihora, kao i sjevera Crne Gore, jer je ovo prvi objekat takvog tipa u ovom dijelu države. Posebno raduje što su, uz brojne donatore, i lokalna uprava i Ministarstvo poljoprivrede, šumrastva i vodoprivrede uvidjeli da se radi o značajnom projektu i što su pomogli da njegova realizacije teče planiranom dinamikom” saopštio je Munever Halilović, predsjednik Odbora za izgradnju Kuće meda. Halilović dodaje da predračunska vrijednost radova izvnosi preko 130.000 eura.
A sa se zaista radi o važnom projektu za razvoj pčelarstva na sjeveru Crne Gore potvrdio je generalni direktor Direktorata za poljoprivredu Miroslav Cimbaljević, koji je zajedno sa saradnicima i predsjednikom Opštine Petnjica Samirom Agovićem prije dva dana obišao radove u Godočelju.
ERIS BABAČIĆ